Per contemplar en viu el fenomen arquitectònic-luminós acudim a la Seu dues vegades en l’any. Val la pena aixecar-se de bon dematí per a esser testimonis de l’efecte. Així, el dia de Sant Martí i el dia de la Candelària la projecció dels vidres il•luminats pel sol ixent sobre la paret oposada del temple fa un espectacle que cada any atreu a més mallorquins. El rosetó major i el de la paret fan una espècie de 8, i així es coneix aquest fenomen.


Aquest efecte ens fa recordar que, en efecte, el procés de la construcció de la Seu de Mallorca, com també el d’altres temples de per tot arreu de món,està ple de misteris i curioses coincidències que no són producte de la casualitat,  fa d’aquesta església una meravella que cal mirar-se amb ulls de curiosa apertura als elements simbòlics que fan de la Seu, que es la casa de Déu, però també de tots els mallorquins, la catedral de la llum. No sols pels colors brillants de la seva rosassa dibuixant un singular número a la paret, sinó també pel seu significat, Jesús és per als cristians la llum del món.
Com cada any, el departament de religió, convida als alumnes de batxillerat a visitar aquest fet, i després acabam berenant d’una xocolata calenta.

Paco Jiménez

 

Anuncis