Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’altre dia vàrem anar a la fundació Joan March, vàrem recórrer cada una de les sales amb els ulls molt oberts per veure bé totes les obres d’art. Ens varen explicar pràcticament tot el que volia per poder entendre aquells quadres d’art modern, els que anys enrere no entenia, però després de saber tota la història que hi ha darrere de cada quadre, ha despertat la meua admiració. La tècnica del dripping entre altres, em va impressionar, i vàrem veure diverses obres que havien sigut pintades amb tristesa i fúria que es veien reflectides amb el color negre…Això sí que és art, i després d’aquesta excursió he tret aquesta reflexió entre altres…Jo destacaria el quadre de Joan Miró “ Tall i dona” perquè em pareix molt curiós com destaca la importància de la vida, i em pareix al·lucinant tot el que reflecteix en tres formes.

Margalida Segovia, 2A

A mi particularment, em va cridar molt l’atenció un dels primers quadres que vàrem veure, “Composición” de Salvador Dalí. És un quadre surrealista de l’any 1946, que en teoria era el retrat d’una dona, però al final va acabar sent una mena de resum de la seva vida. I això és el que més em va agradar, la manera amb la qual es pot expressr tota una vida en un quadre, i veure com coses estranyes van tenint sentit, com un cérvol enmig del desert o un ou al costat de la seva firma. Són maneres de conèixer un poc més a l’estrambòtic Dalí.

Clara Gómez, 2A

…Dalí pintava els seus somnis per desxifrar el subconscient. Miró pintava com un nin per retornar a la seva infància, “l’essència de l’ànima”. Altres deixaven fluir les fortes emocions que sentien descontrolant el pinzell, fent inconscientment un dibuix que descrivia la situació, i encara podem endevinar quins eren els seus sentiments (molt subjectivament). Per finalitzar la visita anàrem a un taller del museu on jugàrem a uns jocs creats pels autors surrealistes, que consistia en la creació i invenció col·lectiva d’un cos dibuixat per parts per moltes persones ignorant els dibuixos dels altres (“cadàver exquisit”) o combinant paraules aleatòries, per tal que tinguessin un sentit per a nosaltres. Aquesta activitat fou molt interessant, i crec que en general a tothom ens va servir per comprendre millor la creativitat dels pintors i escultors.

Malena Bastida, 2A

El quadre que més em va agradar va ser el d’en Luís Gordillo, titulat        “3(5×5-1)”. El quadre es va pintar l’any 1981. Aquest quadre està format per tres parts, això s’anomena tríptic. Cada part del tríptic està formt per 24 quadres petits pintats amb colors vius. El significat de cada quadre no està ben definit i no tenen res en comú, però alguns quadres petits es junten intencionadament per alguna línia. El que em va cridar l’atenció d’aquest quadre van ser els colors vius que l’autor empra, també em va cridar l’atenció que com no tenen un significat ben definit, cada persona pot imaginar el significat que a ell li suggeresqui.  I per finalitzar em va provocar molta curiositat saber per què faltava un quadre a cada part del tríptic i ens varen explicar que ho va fer a propòsit i que el quadre que falta fa referència al -1 del títol.

Irina Requena, 2A