Avui ha plogut tot lo dia, les bombes no han parat de caure a la meva ciutat. Fa ja més de tres anys que estem en una guerra constant i que en aquest ritme no finalitzarà. Tot això, per una petita equivocació que el suposat enemic no vol entendre. Ells saben que són superiors, que són millors tant en aspecte físic com psicològic. Les seves armes i tecnologia són superiors en la part mecànica i crec que no podem destruir-les. Però numèricament som millors, potser no sigui molt, però també podria ser clau.

El pare ja fa temps que se’n va anar per fer front a l’enemic. Jo, d’aquí a uns mesos, ja podré anar amb ell, i el germà haurà de tenir cura de la mare i la petita.

Si algú troba aquest diari, no us rendiu. Si ja ha passat aquesta guerra, aprofitau el dia a dia com si fos l’últim, perquè mai saps què passarà demà.

Alejandro Hidalgo Torres, 4t ESO B

——————————————————

Estimat diari,

Avui ha plogut tot lo dia, excusa perfecta per no sortir de casa i així evitar veure aquell noi tan estrany que m’intimida només amb la mirada, aquella mirada tan freda i plena d’odi. Per no parlar del seu somriure, un somriure diabòlic que es formen als seus llavis cada vegada que els seus ulls topen amb els meus. Aquesta tarda, mentre mirava a través de la finestra sense parar de pensar en ell, la meva sorpresa ha estat veure’l entrant a casa dels meus veïnats i ha estat en aquell moment en què un caramull de preguntes han envaït la meva ment. Després d’haver recorregut l’habitació vàries vegades menjant-me el cap, he decidit fer una visita als meus estimats veïnats, una parella jove amb un nen de tan sols dos anys. Quan he arribat m’ha donat la benvinguda la dona, que es diu Rebeca i ha aprofitat el moment per presentar-me el seu germà menor, Damià, anunciant-me que es quedarà amb ells una temporada. Era ell, el noi que m’esgarrifava. Li he hagut d’estrènyer la mà mentre em mirava i em somreia d’aquella forma tan indescriptible. I ara que recordo es diu igual que el darrer al·lot que va tenir na Sofia, que mai em va arribar a presentar. Alguna cosa em diu que té relació amb la seva mort.

 Ilham Ferdi, 4 ESO B

Anuncis