Segur que tots hem sentit parlar de l’amor alguna vegada o com a mínim hem sentit parlar un enamorat, però l’amor és ciència o sentiments?

Molts d’estudis que s’han fet en els darrers anys demostren que el que passa en el cos d’una persona que està enamorada és pura ciència: qui no ha sentit mai la frase de “tens la mirada d’enamorat” o aquella que afirma que “sents papallones a l’estómac”. Això és degut que les pupil·les es dilaten i fa que es vegin més grans. Pel que fa a les papallones es pot dir que es produeixen perquè l’oxitocina i el cortisol (hormona de l’estrès) apareixen simultàniament  i això fa que els vasos sanguinis que rodegen l’estómac es contreguin i aparegui una sensació pareguda a les nàusees. Al cervell la serotonina es desborda i la dopamina ho envaeix tot, el cor allibera adrenalina i noradrenalina que augmenten el ritme cardíac i contreuen els vasos sanguinis.

Les explicacions que revelen els estudis científics tenen molt de sentit, però realment haurien pogut descobrir les reaccions químiques que es produeixen al cos si els sentiments no hi haguessin aparegut?

Potser la ciència tengui grans explicacions del que passa quan ens enamorem però no pot explicar per què ens enamorem, això no ho sabem ni nosaltres mateixos. Els únics privilegiats que ho saben són els sentiments i esper que callin aquest secret per sempre perquè és un dels més meravellosos que té la vida.

 

Aina Suengas Mulet 4D

Anuncis