El passat 15 de novembre, dia de Sant Albert el Gran -patró de la Química- el grup d’alumnes de 2n de batxillerat de la modalitat de ciències que cursa l’assignatura de química es desplaçà al Museu de Mallorca, ubicat al carrer de la Portella del barri antic, per visitar el laboratori de restauració del Museu. Allà, la responsable del laboratori, la restauradora Silvia Jovani, ens informà de tot el procés que segueixen les distintes peces d’arqueologia d’ençà que entren al registre del museu fins que resten enllestides per ser exposades al públic (fotos 1 i 2).

Després, amb la directora del Museu, Joana Maria Palou, aprofitàrem l’ocasió per fer una visita ràpida per algunes de les seves sales dedicades al gòtic mallorquí.

Un cop finalitzada aquesta activitat, anàrem a l’edifici “Sa Riera” de la UIB, per assistir a una conferència sobre “Química i salut” impartida pel doctor en ciències químiques senyor Miquel Adrover i dins el marc de les activitats organitzades amb motiu del Dia de la Química. El Dr. Adrover, amb una presentació molt didàctica,  ens informà sobre el paper clau de la química en la recerca dins l’àmbit de les ciències de la salut (foto 3).

Miquel Palou