Una sèrie d’alumnes de 4t d’ESO ha participat enguany en activitats relacionades amb la contaminació per plàstics a la mar. En primer lloc, l’Associació Ondine ens va enviar una representant, Na Mari, qui va introduir el tema en una xerrada que es va fer en anglès, a alguns grups, i en castellà a d’altres. Més endavant, participàrem en una neteja de platja la qual ens va il·lustrar la terrible situació de la nostra costa pel que fa, especialment, a contaminació per tovalloletes humides i micro-plàstics.

A partir d’aquí, alguns alumnes es decidiren a participar en el concurs «Change Makers at Sea» organitzat per l’Organització Alnitak. L’objectiu d’aquest concurs és donar a conèixer la gravetat de la contaminació per plàstics a la mar i dissenyar campanyes que puguin ajudar a reduir-la. En aquest sentit, el jurat ha valorat els projectes que poden arribar a un grup més gran de persones i, per tant, tenir un major impacte.

A aquest enllaç podeu trobar tots els treballs participants. Si clicau damunt la foto, podreu veure els projectes. Us ho recomanam, ja que hi ha idees francament bones!

https://www.seamusketeer.com/projects

I en aquest enllaç, trobareu els equips guanyadors i els comentaris del jurat explicant per què han estat seleccionats. Aprofitam l’avinentesa per donar l’ enhorabona a tots els equips participants i, especialment, a dos dels representants de Son Rullan, Recycling Team, que ha resultat guanyador. I Reductores de Plástico, que ha quedat finalista.

https://www.seamusketeer.com/ganadores

Carme Rosselló Pons