Bon dia  senyor Román. En primer lloc, abans de començar  l’entrevista  voldria agrair la seva col·laboració i per atendre’ns tan ràpidament.

-Com et definiries?

Em definiria com una persona empàtica ja que intent pensar com se senten les altres persones. Sempre analitzo les meves accions per si poden afectar els altres. Tinc també  molt sentit de l’humor. A més sóc una persona generosa i altruista ja que quan faig alguna cosa per qualcú  no cerc res a canvi. Em consider també humil perquè conec les meves pròpies limitacions i debilitats i mai exager els meus èxits ni virtuts. Finalment em consider una persona honrada,  ja que mai actuo de mala fe i sempre amb respecte als altres. Amem, que soc una joia! Hi hi hi!

-Et consideres una persona autodidacta ? Per què ?

Sí em consider una persona autodidacta. En ocasions he adquirit formació a través del propi aprenentatge explorant i aprofundint sobre matèries que m’inquieten o interessen.

-Has complit algun dels teus somnis? (si és que sí ) Quins? ( si és que no ) Per què no has pogut ?

Jo no he tingut cap somni, sinó objectius. Una vegada aconseguit vaig pel següent. Un objectiu que no he pogut complir ha estat acabar la carrera de dret ja que vaig donar importància  a unes altres coses i vaig deixar a un costat els estudis . És una cosa que mai hauria d’haver fet i sempre me’n penediré, d’això. En l’actualitat torn a tenir inquietuds, i pot ser que torni a  reprendre els estudis on els vaig deixar.

-A la teva infància, a què et volies dedicar?

Des de petit sempre volia ser advocat. No sé si era per influència de la televisió  o per un altre motiu, però el saber les lleis i poder cercar solucions a través d’elles em sembla increïble.

Una altra matèria que em tornava boig era la informàtica. De fet, a  dia d’avui és un dels meus hobbies preferits. No em dedico a això, però sí que he tingut la possibilitat de dedicar-hi temps i estudi. A dia  d’avui, amb 45 anys, treballant en una cosa absolutament diferent, he aconseguit acabar un mòdul de grau mitjà en sistemes informàtics i xarxes. Ho he fet únicament perquè m’agradava. Gaudeixo muntant i desmuntant ordinadors així com solucionant problemes de programari i xarxes.

-Quins són els teus estudis? T’agradaria reprendre els teus estudis pendents ?

Vaig completar els tres primers anys de carrera  de dret. Vaig començar quart i pels motius que he explicat abans ho vaig deixar a un costat. La matrícula a la universitat és caríssima i el meu cap estava en altres coses molt diferents a estudiar. Han passat 25 anys des que vaig deixar-ho i en aquesta etapa de la meva vida torno a tenir inquietud per l’estudi. Amb tota seguretat, si la meva economia ho permet, tornaré  a reprendre els estudis a curt termini. També tinc finalitzat el mòdul de grau mitjà de tècnic microinformàtic i xarxes. Just acabat el 2018.

-Actualment de què treballes ? De jove, t’imaginaves que acabaries així ?

Actualment treballo al departament de programació de tripulants de cabina de passatgers a la companyia Air Europa. M’encarrego de programar els  vols  del mes següent de 1.200 auxiliars de vol. Mai en la vida m’ hagués pogut imaginar que treballaria d’això, senzillament no sabia que un treball així existís.  Fins i tot volar és una cosa que no em fa molta gràcia. Odio els aterratges i  sobretot  els enlairaments.

-Quina és la teva major experiència en la vida ? Què has après al llarg de la vida?

El que he après al llarg de la meva vida és que cal viure i deixar viure. Ajudar a qui realment ho necessita. Repudiar tot allò que alguns fan servir, aprofitant-se de la seva posició, per enganyar i intentar dividir la gent. La nostra  llibertat acaba on comença la dels altres. Malauradament  molts s’han oblidat d’això i han perdut el respecte, els costums…

La meva major experiència ha estat ser pare. És el més meravellós que m’ha passat a la vida. Al principi creus que  no estàs preparat, però… És un sentiment indescriptible.

I això ha estat una entrevista al meu oncle. Jo l’he triat perquè me pareix un molt bon exemple per a tothom.

NATALIA NAVARRO GORDILLO 3rB