La societat ha anat experimentant diversos canvis importants al llarg de la història i molts d’altres encara ara estan pendents que es produeixin. A tots ens agradaria poder dir que som una societat avançada i unida capaç de transformar el món però malauradament, la desigualtat és una realitat que conviu amb nosaltres i les injustícies estan a l’ordre del dia, això només pot significar que encara queda molta feina per fer. 

Cada cultura ha evolucionat de forma diferent i ha desenvolupat els seus propis costums i religions, és a dir, la societat està basada en la diversitat i la pluralitat. L’inconvenient sorgeix quan aquestes diferències suposen un problema que ens impedeix obrir la ment i entendre el que hi ha al nostre voltant. Els estereotips que conviuen amb nosaltres són una realitat i moltes vegades han estat difosos per ignorància i falta de coneixements. Quan pensam, per exemple, en la cultura asiàtica ens venen al cap persones estrictes i poc sociables. El problema que presenten aquests tipus d’estereotips és que són tan generals que moltes vegades són incorrectes i ens creen falses imatges. 

Tenim tendència a pensar que el que pertany a la nostra cultura és millor que el de la resta i tractar amb inferioritat el que ve de fora. Aquesta és una postura molt egoista i equívoca, ja que sempre hauríem d’estat disposats a aprendre i entendre les cultures i costums que són diferents dels nostres. 

En conclusió, hauríem de gaudir més d’aquest privilegi que ens ha regalat la naturalesa i no convertir-ho en un punt negatiu. No ens hem de deixar portar pels estereotips que s’han anat generalitzant perquè d’aquesta forma ens feim més mal a nosaltres i permetem que els prejudicis afectin la nostra visió sobre el món. 

Carla Verdera, 2n BATX C