“EL SIGNIFICAT DEL NADAL”

Nosaltres som alumnes de 2n de Batxillerat A i B del centre IES Son Rullan que hem visitat la Residència Reina Sofía en el barri Verge de Lluc per donar-li una carta al resident corresponent sobre el significat del Nadal.

Per entendre el significat del Nadal, hem de tenir clar aquest concepte i el seu origen. El Nadal és una festa que se celebra el 25 de desembre per commemorar el naixement de Jesús de Nazaret, que va néixer el 24 de desembre a la foscor. Si analitzem el context social, hi ha gent que creu que el Nadal només és rebre regals i això marca la societat amb tendència a tot allò que és material.

En la Residència Reina Sofía, he mostrat la meva carta sobre el significat del Nadal a Maria Milagros Català i li ha agradat molt, tant que m’ha dit que la guardés en el meu cor. Després  de la carta, li he mostrat el cal·ligrama “L’arbre de Nadal” i li he donat a triar tres frases d’aquest cal·ligrama. Una de les que ha triat és la frase que diu “Se tú sin más” i “Vive en paz para contagiar a los demás” mentre que a les altres frases no els ha donat gaire importància. Ha triat la frase que diu “Se tú sin más” perquè hem de perseguir els nostres objectius, és a dir, aconseguir una millor vida i cercar un ofici com a recurs econòmic, però només si t’agrada. També ha triat la frase que diu “Vive en paz para contagiar a los demás” perquè primer hem d’estimar-nos per poder estimar els altres.

Un dels arguments que dona na Maria Milagros Català sobre aquestes afirmacions és que té un germà que volia ser músic però no va rebre l’afecte dels seus pares. Malgrat tot ell es va convertir en un bon músic i li agrada aquesta professió.

En el cal·ligrama de Nadal, jo li he mostrat tres frases que he triat que trob que caldria millorar en la meva vida que són “Olvida el rencor”,”Perdónate” i “Ser capaz de perdonar a los demás”. Ella m’ha explicat que la falta d’afecte pot tenir conseqüències, especialment en els infants. I que les etapes de la vida més importants són la infantesa, ja que és imprescindible estimar els infants des d’un principi, i la vellesa, perquè els vells poden donar consells i contar històries o donar sermons.

Els consells que m’ha donat na Maria Milagros Català és que estigui enfocada en els meus somnis i que estimi els altres des de l’amor propi, què és un punt en el qual hem coincidit.

Després d’haver visitat la Residència Reina Sofia, he après a reconèixer encara més els meus valors, a valorar més el Nadal, a saber estimar-me a mi mateixa i després els altres. Un motiu més per seguir enfocada en la meva vida i tenir una visió més realista de la societat actual.

Per a concloure, el Nadal és l’Any Nou per preparar-se l’any proper, per gaudir d’aquesta festa, per donar i rebre afecte dels éssers estimats.

David Pereiro, 2n Batx B

“BERNAT”

Esta experiencia fue un momento único y mágico que compartimos con las personas mayores que residían allí en el centro de día. Vimos sus caras de ilusión al ver que estábamos allí y que les llevábamos una carta para felicitarles las fiestas. Todos ellos se presentaron a nosotros y cada uno fue a la persona con la que sentía más conexión, y yo no dudé ni un segundo en ir a Bernat, un señor sonriente y, con sus 94 años, aún con esa felicidad.

Sentí mucha paz con él, vi reflejada en su cara su felicidad, lo feliz que fue en ese momento, y me hizo darme cuenta que todo en la vida se acaba, que a lo mejor te quedas solo y aún así, como me dijo Bernat “los problemas y preocupaciones los dejo en la puerta y cuando salgo de aquí los vuelvo a coger”. Él mismo me dijo que estar allí es triste porque la gente lo está, pero que él venía siempre con una sonrisa y que eso no lo iba a cambiar. Lo admiré mucho, fue muy especial compartir ese ratito con una tan buena persona como es Bernat. Y ojalá hubiera más gente así, porque es lo que se merece este mundo.

Sentí que era como de mi familia y esa sonrisa siempre la recordaré, y guardaré siempre esa postal con su letra porque me parece muy especial y única. Fue muy reconfortante y me gustaría poder verlo pronto otra vez. Ojalá tuviéramos todos su mentalidad, porque es increíble.

Toda esta experiencia se realizó en el centro de día Reina Sofía de Virgen de Lluc, donde se encontraban unos 20 abuelitos en el momento que nosotros fuimos.

Gracias a todos ellos por hacer del mundo un lugar mejor.

Silvia Maza, 2º Batx B

Advertisement