S’acosta el Black Friday i es fa més necessari que mai conscienciar els joves de la necessitat de fer un consum responsable. Carles Valentí ha conduït aquest taller a 2n d’ESO, que ha funcionat tan bé com en anys anteriors, i l’alumne Daiki Soriano n’ha extret les seves conclusions. Gràcies, Carles, les teves xerrades ens ajuden a reflexionar sobre els temes que de veres importen.

Al taller vàrem parlar sobre necessitats i desitjos. No tot el que creiem que necessitem ho necessitem. Vàrem fer activitats per comprendre això, que està relacionat amb la protecció del medi ambient. 

Estem fent un dany al planeta, només una petita part de la humanitat. La majoria del món no té accés a les noves tecnologies i mai no ha viatjat en avió. Hem de fer un consum responsable per contaminar menys el planeta. Per exemple, no tirar fems a terra o no utilitzar molt de plàstic. Si tots feim un petit canvi, podem fer entre tots un gran canvi. 

A partir d’ara hem de fer el següent: no tirar fems a terra, no utilitzar tants de plàstics i no utilitzar objectes que no siguin tan necessaris. O no fer servir palletes de plàstic, ja que no són necessàries i fan un dany al planeta.

Em va agradar molt aquesta activitat perquè no gaire gent pensa en aquest tema encara que és un tema important. L’activitat va ser divertida perquè treballàrem en grup i em pareix que és necessari el fet de conscienciar les noves generacions que passen per alt aquest tema.

Daiki Soriano, 2n ESO D